Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätergläntans turdag

Annons

Hon menar att priset ger en känsla av att verksamheten vid Sätergläntan är godkänd i kommunen. Pengarna kommer givetvis väl till pass.

- Det var en total överraskning, säger Birgitta Dahl. Vi kanske ska satsa på någon form av förnyelse. Kanske någon specialinsats.

Hon nämner en eventuell utbyggnad av elevbostäderna. Smidesutbildningen borde det också satsas lite mer på.

Förra året skänkte Stiftelsen Walléngården 100 000 kronor, vilket motsvarar 80 procent av stiftelsens avkastning, till Leksands hemslöjdsförening. I år var det Sätergläntans tur.

- Vi vill hitta något som passar i kommunen. Sätergläntan har en rejäl hantverksutbildning, säger Jörgen Nilsson. Det passar väldigt bra.

Den tidigare talmannen i riksdagen Birgitta Dahl tillträdde som ordförande för Stiftelsen Sätergläntan 1 januari 2003. Hon är också ordförande i Nordiska museets nämnd. Hantverket har följt henne genom livet.

- Jag har haft intresse för hemslöjd sedan jag var barn. Det har följt mig hela livet.

Hon kunde inte fått en bättre start på Sätergläntan. Just i dessa dagar ses ekonomin över och så plötsligt trillar det ned 100 000 kronor.

Välkomna pengar inte minst med tanke på att undervisningskostnaderna på Sätergläntan faktiskt inte täcks av inkomster och stadsbidrag.

- Det här är en puff framåt för oss, avslutar Birgitta Dahl.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons