Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter nöjda med sommarsäsongen

Annons

Den regniga sommaren har inte skrämt bort turisterna från Säter. Tvärtom är Jan-Ove Johansson på turistbyrån mycket nöjd med sommaren så här långt.

- Arrangemangen har räddat Säter. Triathlon hade många övernattningar och Nostalgidagarna var mycket lyckade med stor publik.

Nu väntar Säterstampen sjunde augusti då portarna till Säters innerstad slås upp för festligheter.

Inom Nostalgic Club i Säter är man nöjda med sitt tre dagars arrangemang. Allt bygger på ideellt arbete och cirka 120 personer har varit igång för att genomföra årets upplaga av nostalgidagarna.

- Torsdagen lockade många till rådhusparken och paraden senare på kvällen med mopeder, mc och traktorer fick en stor publik.

- Ännu fler kom till fredagens cruising och vi är mycket nöjda med lördagens arrangemang i Säterdalen både på dagen och kvällen, säger Rune Stornils, ordförande Nostalgic Club, Säter.

Nostalgidagarna avslutades med gudstjänst ledd av kyrkoherde Andersson på Rådhustorget som lockade 160 personer. För musiken svarade bland andra Christof Pülsch med några Elvisinspirerade takter.

Den gamla Opel Rekorden som lottades ut gick till Stora Skedvi och mopeden till en kvinna i Borlänge.

- Buggyn gick till en man i södra Sverige som blev jätteglad då jag ringde honom på lördagen och berättade att han vunnit, säger Rune Stornils.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons