Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsstart för Hunflen

Annons

Skotercrossförare från hela Sverige söker sig till banan i Hunflen. I helgen var det säsongspremiär för skoteranläggningen i Äppelbo.

Redan för fem år sedan fick Magnus Fagerberg idén att starta en ny skoteranläggning.

- Det finns inte så många snöskoterbanor i landet och jag tänkte att Hunflen skulle passa perfekt, säger han.

Efter mycket slit blev skotercrossbanan färdig förra året och tävlingsförare kom från hela Sverige för att träna och tävla i Hunflen.

När skoteranläggningen öppnade i helgen var det över trettio ekipage som hade hittat dit. Och det var allt från SM-vinnare till amatörer som körde runt på den snöfyllda banan.

- Tre dagar har det tagit för att få hit all snö, men det har fungerat riktigt bra eftersom det är så många som har hjälpt till, säger Magnus Fagerberg.

Skoterbanan har finansierats av EU, Vansbro kommun och enskilda företag. Dessutom arbetar många ideellt för att få anläggningen att fungera.

- Men nu har det börjat gå runt rent ekonomiskt och på sikt tror jag att anläggningen också kommer att gynna andra företag. När tävlingsförarna kommer hit vill de ju ha någonstans att bo och mat att äta, säger Magnus Fagerberg.

Hunflens skoteranläggning kommer att ha öppet tre gånger i veckan och efter jul planerar man att anordna flera stora tävlingar i området.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons