Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAS-strejken över i morgon bitti

Annons

Strejken bland SAS danska kabinpersonal avslutas fredag morgon, uppger de kabinanställdas fackförening. Hans Ollongren, SAS-koncernens informationsdirektör, bekräftar uppgifterna.

Strejken bland SAS danska kabinpersonal avslutas fredag morgon, uppger de kabinanställdas fackförening.

Hans Ollongren, SAS-koncernens informationsdirektör, bekräftar uppgifterna om att den danska kabinstrejken har blåsts av.

Enligt Jens Langergaard, presschef på SAS Danmark, har flygbolaget inte gjort några avtalseftergifter för att få kabinpersonalen att avbryta strejken. Det som fick personalen att ge upp den vilda och olagliga strejken var ett löfte från SAS om att diskutera de klagomål på arbetsvillkoren som framförts, berättar Langergaard.

Att det blir störningar i fredagstrafiken till och från Kastrup råder det ingen tvivel om, men merparten av flygningarna kommer troligen avgå som utlovat och i andra fall kan SAS komma att ta hjälp av andra flygbolag för att få kunderna dit de ska.

Han uppmanar samtidigt alla SAS-resenärer som bokat biljetter till fredagen att hålla sig informerade om läget via SAS Danmarks internetsida.

Tidigare meddelade bolaget att det skulle ställa in 28 flygningar under morgondagen (fredag). Sedan strejken bröt ut har 713 flygningar ställts in.

SAS har inte velat kommentera kostnaderna. Men bedömare som TT talat med räknar man med en strejknota på 30-50 miljoner svenska kronor per dygn.

Strejken var den åttonde mot SAS på mindre än tre år. De flesta har ägt rum i Danmark.

Enligt Anders Lidman, branschanalytiker på konsultbyrån Aeropol, urholkar strejkerna förtroendet för SAS och Kastrups ställning som bolagets huvudflygplats.

TT

Mer läsning

Annons