Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAS-konflikten olöst

Annons

Positionerna var låsta när parterna träffade medlarna sent i kväll för att försöka lösa SAS-konflikten.

Även i morgon blir stora delar av SAS flotta kvar på marken.

Konkurrenterna försöker att ta över SAS resenärer.

SAS Sverige och Flygarbetsgivarna träffade medlarna ett par timmar i kväll. Före mötet sade Anders Ehrling, vd i SAS Sverige, att strejken rimligtvis snart borde vara över.

När det var dags för motparten HTF att kliva in till medlarna, trodde förhandlingschefen Tommy Mases inte på förhandlingar förrän på lördagen:

Förhandlingarna mellan SAS Sverige och fackförbundet HTF har hittills varit resultatlösa och därför har SAS Sverige beslutat att ställa in 100 flygningar i morgon. Det innebär ytterligare förlorade intäkter för bolaget, på 10 miljoner kronor.

De till USA och Asien berörs inte. SAS Danmark och SAS Norge flyger som vanligt, men på Köpenhamns flygplats, Kastrup, blir bara fyra av lördagens normalt sju flygningar till Stockholm av eftersom besättningarna är svenska.

I dag har sammanlagt 300 flygningar ställts in.

För att hjälpa strandade resenärer beslutade SJ att sätta in sammanlagt sex X|2000-tåg på sträckorna Stockholm-Göteborg tur och retur och Stockholm-Malmö tur och retur. Extratågen sattes in från klockan 18.40 och fram till 21.20 i kväll. Det handlade om sammanlagt 2|000 platser.

På Arlanda i morse var det tomt vid SAS servicediskar. Informationen om strejken verkade ha nått ut till resenärerna. Till de andra flygbolagens servicediskar _ de som tagit över SAS-resenärer _ var det långa köer.

På SAS Sverige höjdes tonläget under dagen. Vd Anders Ehrling hävdade att både SAS Sveriges och hela SAS-koncernens framtid står på spel.

TT

Mer läsning

Annons