Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särnaflickor band 126 buketter

Annons

- Utan tvekan den största beställning vi någonsin fått, säger Karin Jonsson, som tillsammans med sina medhjälpare varje dag gjorde i ordning ett par dussin buketter.

En av Idre 2003:s sponsorer var det företag som levererade materialet till buketterna, men sedan bands dessa i Särna av fem blomsterflickor.

- Varje dag gjorde vi ordning buketterna till den dag som följde, förklarar Lena Einarsson-Spånberg, som tillsammans med Karin och Kajsa Jonsson samt Anna-Greta Wall och Susanne Olsson gjorde i ordning buketterna.

När de var färdiga transporterades de upp till Idre där de fyllde ett rum i väntan på att cermonimästare Sven Franzén och hans dräktklädda blomsterflickor uppvaktade segrarna med deras välförtjänta blommor.

Blommorna lämnades över vid den blomstercermoni som alltid följde direkt efter det en tävling avslutats. Sedan kom själva prisutdelningen senare på kvällen då medaljerna delades ut.

- När det var en dag kvar av blomsterbindandet kom vi på att vi skulle ha suttit på plats på Idre fjäll och bundit buketterna, men det var så dags då, skrattat Karin.

Nu bands de vackra buketterna, som innehöll både grankvistar och mossa, i stället nere i Särna i all tysthet.

Däremot så kom buketterna att hamna ordentligt i centrum när de väl delades ut.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons