Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särna tar strid för sin högstadieskola

Annons

I en helsidesannons i det senaste numret av det lokala annonsbladet går Utveckling Särna till angrepp mot alla som andas om nedläggning av kommunal verksamhet i Särna. Bakgrunden är buns förslag som mynnar ut i en rad åtgärder som ska genomföras under åren som kommer. Det handlar om förskolan Skrullebo som ska flyttas till Buskoviusskolan och biblioteket som föreslås få nya lokaler i SI-gården. Framförallt handlar kritiken om tankarna på att flytta högstadiet till Idre.

- Vi har lagt ut listor och de fylls nu på. Den här gången ska vi säga nej så det hörs, säger Seth, som kallar till möte för alla intresserade i Särna denna vecka.

I annonsen går utveckling Särna till ordentlig attack mot kommunpolitiker och mot Idre som styr kommunen med lobby- och mullvadsverksamhet. "För oss är det en gåta hur Älvdalen, den befolkningsrikaste delen i kommunen, kan låta sig hunsas av den nordligaste delen av kommunen! Vi i Särna tänker inte tillåta det längre", skriver Utveckling Särna.

- Jag har tagit del av annonsen och kan bara konstatera att vissa fakta gäller. Det stora problemet är att det från år 2008 blir för få elever i Särna, säger skolchef Stefan Linde.

- När det gäller Skrullebo så ska vi nu se om det är möjligt att flytta verksamheten till skolan. Det är något som även personalen på Skrullebo välkomnar, fortsätter Linde.

Även när det gäller rekryteringen av lärare är det svårare till Särna än Idre, menar Linde vidare.

- Den stora fördelen för oss är trots allt att vi talar om 2008 och det ger oss tid att finna lösningar, säger Stefan Linde.

- För min del handlar det om enkel matematik när det gäller att välja högstadium. Det är enklare att flytta 21elever än 80 elever, säger Stefan Linde.

En synpunkt som onekligen rör upp känslorna i Särna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons