Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särna i kommunens mitt

Annons

På tisdag och onsdag blir det verklighet då hela Älvdalens kommuns personal i omgångar kommer på besök. Syftet är att kommunens anställda ska lära sig mer om hela Älvdalens kommun. Först ut att visa upp sig blir Särna.

- Vi räknar med 600 personer fördelade på två dagar, säger rektor Elisabeth Elmerudh, som är något av spindel i nätet av organisationen inför de två dagarna.

När de anställda kommer till Buskoviusskolan i Särna delas de in i grupper. Hälften av besökarna kommer att bjudas på en guidad busstur genom Särna medan den andra gruppen får bekanta sig med en mässa inne i Busko-viusskolans lokaler.

- Det blir en riktigt rejäl mässa med utställare från olika företag och föreningar, ja allt som berör Särna, säger Elisabeth Elmerudh.

I lokalerna kommer det att byggas upp temaområden inom olika verksamheter och aktiviteter, som jakt, fiske, idrott, natur och hantverk.

Det kommer också att bli avbrott för underhållning och information från scen med jämna mellanrum.

- Syftet är att alla ska få med sig något från Särna, något som gör att de lär sig mer om Älvdalens kommun, säger Elisabeth Elmerudh.

Nästa vår är det meningen att det är Idre som ska stå som arrangör innan det hela avslutas i Älvdalen nästa höst.

På tisdag kväll blir det sedan öppet hus.

- När det nu blivit så många utställare så känner vi att vi också måste visa upp det hela för Särnaborna, säger Elisabeth Elmerudh.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons