Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara vilse i Faluskog

Annons

Åttaåriga Sara visste inte vilken väg hon skulle ta. Hon ringde till mamma, men hamnade hos en kvinna på en golfbana i Malmö. Kvinnan ringde skånepolisen som lotsade Sara rätt - genom skogen i Karlsbyheden utanför Falun.

Sara var bara något hundratal meter från starten i orienteringstävlingen Fäbodrundan på torsdagskvällen. Men hon blev osäker om vilken väg hon skulle ta till nästa kontroll. Hon hade lånat pappa Olas mobiltelefon och slog numret till mamma Marica. Men slog fel och hamnade hos en golfspelande kvinna i Malmö.
Den förvånade kvinnan ringde skånepolisens länskommunikationscentral, LKC, och uppgav det senaste numret från mobilens display.
En operatör vid LKC i Malmö ringde numret och hörde att flickan var ledsen när hon berättade att hon inte riktigt visste var hon befann sig.
Efter ett 25 minuter långt mobiltelefonsamtal hade operatören hos polisen i Malmö lotsat Sara tillbaka mot startplatsen. Polisen fick fram mammans telefonnummer och berättade vad som hänt.
Mamma Marica kontaktade tränaren och operatören vid LKC i Malmö kunde höra när Sara fått kontakt med de andra.
Enligt polisen i Malmö hade tränaren lite svårt för att förstå hur en person som satt i Malmö kunde orientera rätt i skogen vid Karlsbyheden i Falun.
Men så gick det till.
En solskenshistoria, enligt vakthavande befäl i Malmö.
– Jag tycker det är bra agerat av alla parter. Polisen i Skåne gjorde ett bra jobb. Men det var ingen som helst fara med Sara. Hon var ju så nära startpunkten, säger pappa Ola Erks i Sundborn.
När uppståndelsen var över fick Sara en hamburgare.
BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons