Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Ollas krönt till Rättviks lucia

Annons

Julstjärnorna lyste över storgatan och en bitande kall vind svepte in över samhället under lördagseftermiddagen. På scenen efter Storgatan sjöng lucian och hennes tärnor för åskådarna som samlats framför scenen. Efter själva luciakröningen och sången åkte sedan lucian och tärnorna i väg med häst och vagn.

På lördag kväll blev det uppträdande i missionskyrkan för lucian och hennes tärnor. Sedan väntar ett digert luciaprogram i morgon för flickorna.

Från starten klockan åtta på Fricks konditori är det sedan ett fullbokat schema fram till klockan fem på eftermiddagen då man avslutar med ett luciatåg under kommunfullmäktige. Däremellan besöker man bland annat äldreboendena Enåbacken, Prästskogen och Enådal.

Köpmannaföreningens ordförande Lars-Erik Hermansson var mycket nöjd med engagemanget bland invånarna i Rättvik inför omröstningen.

- Vi hoppas från köpmannaföreningens sida att det här är en tradition som kommer att få leva vidare, förklarade han.

Tyvärr kunde inte förra årets lucia, Pernilla Karlsson delta som traditionen bjuder, då hon var i London på ett fotomodelljobb.

Övriga luciakandidater i årets omröstning var Lena Iseni, Marina Kallur, Sandra Ström, Karin Sund, Erika Back och Jessica Knutsson. Under lördagens luciakröning gav också arrangörerna FK, Lions och Rättviks köpmannaförening alla kandidaterna ett presentkort, en väska och ett smycke i form av en fyrklöver - i guld för lucian och i silver för de övriga.

Totalt har 589 röstsedlar lämnats in till arrangörerna. De intäkter som kommit in, från de som betalat för sin röstsedel, går oavkortat till Lions verksamhet.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons