Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Löfgren till Flottaren

Annons

Vilda Vansbro-veckan ligger vilande, men musiktraditionerna kring simningshelgen lever vidare. Redan under onsdagskvällen startar Flottaren sitt arrangemang som pågår fram till långt in på söndagsmorgonen.

Först ut är Malungstrubaduren Anders Melin, som under onsdagskvällen spelar och sjunger på utescenen, om vädret tillåter.

Men under torsdagskvällen väntas det storfrämmande på stora scenen, när melodifestivalkända och Fame factory-stjärnan Sara Löfgren framför sin musik kompad av dalabandet Månsson all star band.

Bandet inleder kvällen med sitt eget material innan Hallandsstjärnan äntrar scenen.

-Det är Masproduktion som hjälpt oss att få hit Sara Löfgren, säger Naci Bekdemir, ur arrangemangsgruppen, och tillägger:

-Vi har uppfattat att folk gillar Sara, därför tyckte vi det verkade spännande att bjuda in henne.

Tillsammans med Svenne Rubins tror Bekdemir att Sara Löfgren är den största stjärnan som någonsin stått på Flottarens scen. Torsdagskvällen erbjuder även disco till DJ Amanda från Vansbro, i källaren.

På fredagskvällen spelar och sjunger Vansbrotrubadurerna Stefan och Kent, innan det på lördagen avslutas med Bortalaget och trubadurerna Johan och Jonny från Nås och Järna. Under lördagskvällen spelar även DJ Gustav från Stockholm discohits en trappa ner.

-Bortalaget har nog spelat under alla simningshelger sedan 1995, så det är en kär återkommande tradition som förhoppningsvis kan dra i gång publiken, säger Bekdemir.

Nacir Bekdemir hoppas på storpublik under veckan.

-Jag hoppas så många som möjligt kommer och festar och har roligt med oss, så vi vet att vi kan satsa vidare även nästa år.

FOTO: MATS ANDERSSON/SCANPIX DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons