Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara imponerade på bridge-EM

Annons

u Nu har bridge-EM avgjorts i Torquay, England.

Grangärde bridgeklubb hade tre spelare med i landslaget. Mest imponerande var Sara Sivelind, som tillsammans med sin medspelare kom på fjärde plats av 45 par i klassen "yngre juniorer".

I början av juli begav sig 12 personer från Sverige till England med siktet inställt på lag-EM i bridge. Gräddan av bridge-juniorer hade samlats i två landslag. I dem fanns tre personer från Grangärde Bridgeklubb - Kjell Ericsson, 22 år, och syskonen Sara, 20 år, och Daniel Sivelind, 23 år. Sara spelade i klassen yngre juniorer (till och med 20 år) medan Kjell och Daniel deltog i äldre juniorer.

- Sverige är inte särskilt högt rankat i bridgesammanhang, men vi åkte givetvis ändå till England för att vinna, berättade Sara.

Så bra gick det dock inte. I yngre juniorer placerade sig det svenska laget på femte plats.

- Vi är ändå nöjda, fortsatte Sara.

- Innan tävlingarna gjorde vi en realistisk bedömning, och trodde då att vi skulle hamna på en sjätteplats. Så en femteplats är okej.

- För yngre juniorer finns tyvärr inget bättre än EM, annars hade vi nog gått vidare.

Sara hade även en annan anledning att vara glad. När poängen för varje par i lagen beräknades hamnade Sara och hennes kompanjon på en smickrande fjärdeplats.

- 15 nationer ställer upp i tävlingen, och i varje lag ingår tre par. Det blir 45 par från hela Europa.

- Och vi kom fyra. Det känns definitivt bra.

Kjell och Daniel var inte lika nöjda. Med en femteplats hade de kvalificerat sig till VM. Nu blev laget nia, vilket innebar att de fick åka hem utan några utmärkelser.

- Självklart var de ledsna i början, men jag tror att det har gått över, sade Sara.

- Alla i de svenska lagen spelade bra, och gjorde sitt yttersta. Dessutom hade vi trevligt i England. Genom att spela mot så duktiga personer lärde vi oss mycket, och vi fick en hel del nya vänner.

- Vi får helt enkelt nöja oss med de här placeringarna tills det blir EM nästa gång om två år, och hoppas att vi platsar i landslaget även då.

För de duktiga ungdomarna i Grangärde Bridgeklubb väntar nu SM. Det går av stapeln i Skövde den 27-28 juli och den 3-4 augusti.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons