Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säpo anmäler Strix för vattenattack

Annons

Säkerhetspolisen polisanmäler Strix Television, vars medarbetare sprutade ner statsminister Fredrik Reinfeldt med vatten under en filmpremiär i går.

Säkerhetspolisen har upprättat en polisanmälan mot medarbetaren från Strix Television som under tisdagskvällen sprutade ner statsminister Fredrik Reinfeldt med vatten.

En åklagare ska nu bedöma om det inträffade utgör ofredande.

"Säkerhetspolisen ser allvarligt på det inträffade, då det försvårar vårt grannlaga arbete med att skydda den centrala statsledningen", skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Som ett inslag i ett kommande humorprogram stacks en falsk mikrofon fram och sprutade vatten på statsministern. Även artisterna Carola Häggkvist och Markoolio drabbades. Baagöe klargjorde också att Sveriges Television inte ska sända filmmaterialet från vattenattacken.

Attacken skedde i samband med premiären av storfilmen Pirates of the Carribean på biografen Rigoletto i centrala Stockholm.

Det är produktionsbolaget Strix som på uppdrag av Sveriges Television arbetar med den nya humorserien. Programidén går ut på att utsätta olika personer för något obehagligt och sedan intervjua dem om hur det kändes.

I ett pressmeddelande skriver SVT att man har bett Reinfeldt om ursäkt. Ett "allvarligt samtal" har också hållits med Robert Aschberg på produktionsbolaget Strix, enligt Helga Baagöe.

Utöver att inslaget med Reinfeldt inte kommer att sändas har SVT-ledningen ännu inte fattat något beslut om serien Ballar av stål som Strix producerar för SVT.

TT

Mer läsning

Annons