Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säpo anmäler Strix för vattenattack

Annons

Säkerhetspolisen har upprättat en polisanmälan mot medarbetaren från Strix Television som i går kväll sprutade ner statsminister Fredrik Reinfeldt med vatten.

En åklagare ska nu bedöma om det inträffade utgör ofredande.

"Säkerhetspolisen ser allvarligt på det inträffade, då det försvårar vårt grannlaga arbete med att skydda den centrala statsledningen", skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Reinfeldt själv har inga planer på att gå vidare med saken.

Reinfeldt ser risker men den här typen av practical jokes.

Reinfeldt gick till filmpremiären för att göra något kul tillsammans med sina barn. Men det blev i stället en rätt trist tillställning för familjen Reinfeldt när statsminister attackerades med en vattensprutande mikrofon.

I början av maj utförde personal från produktionsbolaget Strix en fejkad klädstöld på Kista Galleria i norra Stockholm.

Den falska tjuven jagades genom gallerian av en tillkallad ordningsvakt med fara för att någon av besökarna skulle bli nersprungen.

Precis som vattenattacken mot Fredrik Reinfeldt filmades det hela för att så småningom sändas i Sveriges Televisions nya humorprogram.

Under jakten genom gallerian var det enligt Mässing flera gånger nära att den falske klädtjuven skulle knuffa omkull ett flertal av besökarna, däribland flera äldre personer. Strix medarbetare blev till slut infångad med hjälp av en besökare varpå bluffen avslöjades.

Gunnar Mässing anser att det inträffade är extra allvarligt eftersom Kista Galleria under senare tid blivit utsatt för flera rån och andra incidenter som uppmärksammats i medierna. I ett brev till Strix vd Robert Aschberg har han krävt att inslaget inte ska sändas i tv, inte minst med hänsyn till den personliga integriteten hos de personer som deltog i jakten.

Han har också begärt en förklaring från SVT:s vd Eva Hamilton men varken Strix eller SVT har hört av sig trots att breven skickades i onsdags i förra veckan.

TT

Mer läsning

Annons