Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna medmänniskor med flitiga händer

Annons

Både kyrkoherde Sven Trägårdh och Margareta Barkevall-Lindborg, under 44 år verksam på Stiftsgården i Rättvik, menade att det stora arbete kvinnorna i olika kyrkliga syföreningar, arbetskretsar gör är medmänsklighet i dess rätta bemärkelse.

- Att göra något för en annan människa är så lätt och så svårt ibland, sa Margareta Barkevall-Lindborg.

- Medmänsklighet kan vara ett leende, en klapp, att hålla någons hand. Att se människan. Samhället ställer stora krav på människor i dag. Vi orkar inte alltid och då måste vi få vara svaga och trötta.

- Jag tänker på dig, ett leende. Det är inte mängden vi gör utan det vi orkar. Och inte hur mycket, utan att det vi gör det med kärlek.

- Mitt arbete på Stiftsgården, en öppen famn för alla, öppen mot världen, mot Gud. Dit är alla välkomna, oavsett hudfärg, religion och där fick jag vara medmänniska i 44 år.

Det är mycket bättre att slösa på vänlighet än att spara på den.

Och att tänka på medmänniskan är just vad det handlar om i de kyrkliga arbetskretsarna. Lutherhjälpens insamling och Svenska kyrkans biståndsarbete är till stor del beroende av arbetskretsarnas insats.

- Arbetskretsarnas arbete är oerhört betydelsefullt och på något sätt tror jag också arbetskretsarna överlever i framtiden. Det finns traditionsbärare och nya medlemmar tillkommer som kan fortsätta detta betydelsefulla arbete, säger kyrkoherde Sven Trägårdh.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons