Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna dansar vidare till USA

Annons

Än är det inte dags att packa resväskorna, hon åker först i slutet av december, men det är mycket som ska fixas innan dess, någonstans att bo, visum och så vidare.

- Det har alltid varit min dröm att få studera i USA, men tidigare har det inte passat tidsmässigt. Nu är tajmingen perfekt. Det känns som att skolan i New York blir som att sätta pricken över i:et efter åren på Balettakademien, säger hon.

Susanna har mycket att glädja sig åt just nu, inte bara Amerikaresan.

Nyligen fick hon den kanske bästa bekräftelsen hittills på hur långt hon kommit i sin karriär. Det var när den kända danspedagogen och koreografen Ran Hamilton erbjöd henne att vara med i en uppsättning på en av de stora teatrarna i Göteborg, vilken är ännu inte bestämd.

Susanna har tillsammans med fyra andra dansare handplockats av Ran Hamilton, som för den större publiken bland annat gjort sig känd för sin medverkan i Birgit Cullbergs Abba-balett som gjordes direkt för svensk tv.

Hon anses som en av de ledande jazzdanspedagogerna.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med i den här uppsättningen och det är tur att den passar så bra tidsmässigt för mig, säger Susanna som börjar repetera på Hamiltonuppsättningen nästan omedelbart när hon kommer hem från USA i juni. Premiären är planerad till oktober 2005.

Efter utbildningen på Balettakademin valde Susanna Limell att stanna kvar i Göteborg. I maj var hon en av dansarna i musikalen Music United på Stora Teatern. Nu arbetar hon bland annat som lärare på en dansskola och undervisar dessutom i dansaerobics och styrketräning på Sats i Göteborg.

Det egna dansandet sker i form av projektanställningar och i dansgruppen Cre8, som liksom förra julen även i år dyker upp på Cozmoz och svarar för underhållningen när julborden står dukade.

Förmodligen blir det också några andra framträdanden i Borlänge innan det bär iväg till USA i december.

- Det är alltid roligt att komma hem och det är alltid roligt att dansa på hemmaplan, säger Susanna, som under hösten hunnit med att hålla i en modevisning, med egen designad dansshow, för Vero Moda.

På frågan om hon tycker att dans som konstform får tillräcklig uppmärksamhet svarar hon:

- Dans är en fantastisk konstform som får allt mer uppmärksamhet, men som borde bli mer lättillgänglig för alla. Många tror att det är svårt med dans, men det är upp till och var och en att göra sina egna tolkningar.

Dansen handlar för Susanna mycket om energi, och njutning för både kropp och själ.

- Dansen förmedlar en historia och kombinationen musik-rörelse kan vara väldigt energigivande för den som tittar på. Jag brukar tänka på varför jag håller på med det här och anledningen är att det ger både mig själv och andra människor mycket glädje, säger Susanna Limell.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons