Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt hastighet på Rv 50

Annons

Det säger Leif Wikström, kommunikationsdirektör vid länsstyrelsen.

På onsdagen gjorde han en syn på platsen tillsammans med representanter för kommunen, polisen, Vägverket och länstrafikbolaget Dalatrafik.

- Vi är ganska överens om att det är motiverat med sänkt hastighetsgräns åtminstone vid Grindfallet, berättar Leif Wikström.

Vid inspektionen av riksvägen konstaterades att det råder besvärliga trafikförhållanden efter delar av sträckan.

Förutom att fartgränsen sänks från 90 till 70 på vissa ställen så kommer sannolikt åtgärder att vidtas för att öka trafiksäkerheten vid en eller flera busshållplatser. Någon busshållplats kanske dras in medan andra byggs om.

Anledningen till att det gjordes en ordentlig inspektion av denna sträcka av riksvägen var att länsstyrelsen i vintras fick ett brev från en boende i Klenshytteområdet. Brevet var skrivet av en förtvivlad mamma.

Bland annat skrev hon att flera olyckor inträffat de senaste åren.

- En mopedist har mist livet, en postlastbil har vält i kurvan, en bilist har omkommit och så vidare. Den senaste allvarliga olyckan var när min dotter blev påkörd av en bil i samband med att hon skulle kliva på bussen för att åka till skolan i Grängesberg. Bland annat drabbades hon av benbrott.

Leif Wikström tog intryck av brevet och onsdagens syn i Klenshytteområdet övertygade honom om att fartgränsen måste sänkas.

Nu ska ytterligare inspektioner och mätningar göras innan ett beslut kan fattas. Wikström hoppas att beslutet tas före semesterperioden.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons