Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt hastighet för säkrare vägar

Annons

Vägverket och polisen vill sänka hastigheten längs flera vägsträckor på riksväg 71. Inom de närmaste åren monteras även trafikkameror upp.

Sträckan Hjulbäck-Nås har en tillåten hastighetsbegränsning på 90 kilometer i timmen. Vägverket och polisen vill sänka den till 70.

De vill även förlänga dagens 50-sträcka som går förbi kyrkan i Nås, ända till transformatorstationen i riktning mot Björbo.

Sträckan mellan Skamhed och Vansbro vill vägverket och polisen sänka till 70 kilometer i timmen från 90.

Ytterligare ett förslag är att sänka maxhastigheten vid den olycksdrabbade utfarten från väg 500 i Äppelbo, från dagens 90 kilometer i timmen till 70.

För att förslagen ska bli verklighet måste vägverket och polisen komma överens med kommunen. Efter det fattar länsstyrelsen beslut i frågan, troligen i september.

Det finns även planer på att montera upp digitala vägkameror längst riksväg 71 inom Vansbro kommun.

Men när och var det blir aktuellt vet inte vägverket.

- Det är helt klart att kameror kommer att vara uppe någon gång innan år 2007, säger Per Gustavsson, informatör vid vägverket mitt.

Anledningen till att kameror sätts upp längs riksväg 71 är att den stundtals är hårt trafikerad. Kamerorna välkomnas av Vansbropolisen.

- Jo, det skulle vara bra. Men det allra bästa vore om vi fick en ny sträckning av riksvägen så att vi slipper alla kurvor, säger Ingmar Johansson, polisinspektör i Vansbro.

En ny sträckning är enligt vägverket inte aktuell.

DANIEL SAMUELSSON

Mer läsning

Annons