Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sänk skatten så att Moraborna får mer i plånboken

Annons

Patrik Forslund konstaterar att Mora har den näst högsta kommunalskatten i Dalarna efter Smedjebacken.

- Skatten i Mora är nu uppe i 22,68 kronor, vilket är en ökning med över en krona sedan 1998, säger han och fortsätter:

- Att ta ut länets näst högsta skatt utan att vara i topp med den service man ger invånarna för pengarna, är ett bevis på bristande kunskap hos den politiska ledningen.

Patrik Forslund betecknar koalitionen mellan centern och socialdemokraterna mera som ett sätt att behålla makten än att jobba konstruktivt för bättre service och lägre skatt.

Det centerpartistiska kommunalrådet, Peter Helander, gick inte att nå för en kommentar på onsdagen. Däremot fanns kommunalrådet Bengt-Åke Rehn (s) tillgänglig och han svarar på kritiken.

- Vad jag föstår är Patrik Forslunds parti medansvarigt till den ekonomiska situation som uppstod i Mora för en tid sedan. Den regim som satt fram till 2002, lämnade efter sig underskott på 50-60 miljoner kronor och den ryggsäcken jobbar vi nu för att bli av med, säger Bengt-Åke Rehn och tillägger.

- Vi har nu en ekonomi i balans och närmast fortsätter vi med att få en drift som ligger på acceptabel nivå.

- För oss är det inget självändamål att ha en hög skatt och mera långsiktigt är naturligtvis ambitionen att få en skattenivå som inte avviker från andra jämförbara kommuner.

- I den ambitionen vill jag hälsa Patrik Forslund välkommen att bosätta sig i Mora och ge oss ytterligare skattekraft från hans riksdagsmannaarvode, slutar Bengt-Åke Rehn.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons