Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sången tar Marika till USA

Annons

Med sitt framförande av Whitney Houstons "Greatest love of all" fick Marika Dahlman Hönötalangens jury att smälta, i hård konkurrens med tio medtävlare.

- Jag hoppades att det skulle gå bra, mest för att det gått ganska bra i andra talangjakter, säger Marika.

Att Marika hamnade i talangtävlingen var mycket tack vare den utbildning till dramapedagog som hon gått på Wendelsbergs Folkhögskola utanför Göteborg. En lärare tipsade om tävlingen och Marika skickade in en demoinspelning som hon gjort tidigare. Av femtiotalet bidrag som kom in till tävlingen blev hennes version av Whitney Houstons sång utvald som en av tio finalbidrag.

-Det var väldigt bra att vi fick möjlighet att repetera med orkestern före själva tävlingen, då kände man sig mycket säkrare på framträdandet, säger Marika.

Efter att juryn dragit sig tillbaka för en första överläggning blev Marika inkallad som en av de tre slutfinalisterna och fick göra ett andra framträdande.

-Det kändes väldigt overkligt att stå där som en av de tre, säger Marika.

Sen dröjde det inte länge förrän Marika stod som segrare och en tredje gång sjöng sitt bidrag, nu som vinnare. Ur konferencieren Leif "Loket" Olssons hand fick hon ta emot första pris, en resa till USA.

- Det kändes jättekul att se att publiken tyckte om framträdandet. Det är ju det som gör att man vill hålla på med det här, säger Marika.

Nu hoppas Marika på att kunna fortsätta att utveckla sig som sångerska.

- Målet är att i framtiden kunna försörja mig på sången, avslutar Marika.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons