Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och ansiktsmålning på barnens FFF

Annons

På barnens egen folkmusikfestival vid Folkets hus springer det omkring spöken och troll under barnshowen. Det är inte så farligt som det låter, utan resultaten av ansiktsmålningen tidigare under dagen.

"Huvud axlar, knä och tå, knä och tå, huvud axlar knä och tå..." I bästa Mora Träsk-anda drar Niclas Johansson med sig ett trettiotal barn inne på Möteskrafts scen vid Folkets hus. Hans erfarenhet från barnens After Ski i Sälen är uppenbar. Barnen är till stor del målade som både troll och spöken sedan ansiktsmålningen tidigare under dagen. De klappar händer, stampar i golvet och dansar runt vid scenen. När barnen själva intar scenen får vi höra sången om "Troll nummer ett", klassiker som "Blinka lilla stjärna", och en nyskapande tolkning av "Bä bä vita lamm" framförd av en oblyg sjuåring målad som ett spöke. Avslutningsvis fick den aktiva barnaskaran en välförtjänt fika i form av saft med chips.

Barnshowen utgör krönet för barnens folkmusikfestival. Tolv på dagen öppnar tältet som under dagen har aktiviteter som sagostund, ansiktsmålning och teckningstävling. Programmet har förstärkts sedan förra året. Tillsammans med en lekhörna fylld med gigantiska legoklossar, är allsången en ny punkt på programmet. Allt som allt besökte ett par hundra barn de olika programpunkterna under torsdagen.

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons