Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång, musik och dans fick avsluta

Annons

Rektor för kommunala musikskolan i Rättvik, Katarina, "Kottan", von Walter Eliasson och musikskolans alla lärare var mer än nöjda efter den storslagna finalen på musikskoleåret i Dalhalla.

- Vi har enorm medvind och hela kollegiet känner en stor entusiasm. Vi upplever så mycket musikglädje och musikalitet bland våra barn och ungdomar och vår förhoppning är att ännu fler barn och unga ska delta, säger "Kottan".

Musikskolan har 350 elever och allt från nybörjare till elever med många år i musikskolan deltog i onsdagskvällens föreställning.

Programmet började med Kulning, av musikskolans rektor, "Kottan" och närverlur, spelades av Anne Pettersson, musiklärare.

Samarbetet med Kulturpalatset Persborg resulterade i musikalen Lavv. Valda delar av den framfördes på scenen.

Blockflöjtensemblé och solister, storband och blåsorkester, Vikarbyns lilla spelmanslag och Rättviksfelorna under ledning av Margareta Mattsson spelade och dansade.

Elgitarr och trumgrupp och mer musikal. Att musiklivet bland barn och ungdom i Rättvik blommar så har bland annat att göra med den starka traditionen och estetiskt uttryck redan på dagis, tror "Kottan".

- Redan på dagis börjar barnen spela bygelgitarr men allt skapande, sång, dans, ramsor och lekar, drama och bild allt bidrar till en gynnsam estetisk och musikaliskt utveckling, anser "Kottan".

Och många håller säkert med henne för alla barn, föräldrar och anhöriga var inbjudna till Dalhalla för att få ta del av musikglädjen.

-Onsdagskvällens föreställning gav verkligen mersmak. Vi är överlyckliga. Det betyder oerhört mycket för eleverna att få framträda på Dalhallas stora scen. Vi hoppas på en fortsättning och biljettpriserna ska fortsätta hålla samma låga pris.

Även ledningen för Dalhalla var mycket positiv efter föreställningen som öppnar Dalahalla för en stor bred publik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons