Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång i välbesökt Disponentpark

Annons

Det är bara att konstatera att nationalsdagsfirandet i Disponentparken har kommit för att stanna och deltagarna bjöds en heldag med olika inslag.

Här fanns, som sagt, PRO- kören under ledning av Berit Andersson och med Nils-Gunnar Svensson som ackompanjatör som sjöng sommarsånger som rimmade fint med det härliga vädret.

Inom ramen för firandet arrangerades också en hantverksmässa av föreningens Konst & hantverk i Ludvika. Igelkottens vänner liksom Hönsföreningen och Svenska Pelargonsällskapets dalakrets fanns också på plats.

Men som alltid i Disponent- parken, var det miljön och den sociala samvaron som var den verkliga publikmagneten i sammanhanget.

Sylvia Simonsson från Sunnansjö högtidstalade och trädgårdsföreningen delade ut stipendier enligt de sedvanliga kriterierna; en skola som värnar och trädgårds- och odlingskultur, ett stipendium till en elev som gör rätt för epitetet "bästa kompis" samt ett tredje stipendium till någon medlem som gjort en extra berömlig insats.

Det förstnämnda gick till Stallbackens skola, det andra till Andreas Edvardsson på Malmenskolan samt det tredje till Ella Jansson, föreningens antikvarie som genom alla år ordningssamt har sett till att allt som skrivits om Disponentparken och föreningen sorterats och hamnat i arkiv.

Nationaldagen i Disponentparken avslutades med en välbesökt gudstjänst.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons