Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång gav klirr i kassan

Annons

Titta på:ModemBredband

Gatumusikanter

Ett mindre vanligt sätt att dra in pengar är gatuteater eller, som var fallet i Geislerska parken i går, med gitarrspel och sång.

Ida Erntsson och Åsa Sjölander från Hälsinggårdsskolan spelade och sjöng för de förbipasserande. Repertoaren var blandad, från Paul Ankas Diana och Cliff Richard Donna till Per Gessles Tuffa tider.

Tuffa tider var det däremot inte för tjejerna, målet, att samla ihop 200 kronor, var nått redan vid elvatiden,

- Vi sitter kvar till ett ändå, sade Ida.

Åsa Sjölander, som i vanliga fall spelar piano, tyckte att det var roligare att spela musik än att måla hopphinder som hon gjort tidigare på Operation dagsverke. Även Ida tyckte att det här var bättre att uppträda än att klippa häckar,

- Vi fick ett tips att rapparen Petter spelade musik på stan när han var med i Operation dagsverke. De flesta som gick förbi och skänkte en peng, men det stannade en kvinna och ett barn och lyssnade lite, säger Ida.

En oväntad sidoeffekt av insamlingsarbetet är att flickorna fått erbjudande om en spelning på Nisserska huset den 28 maj.

- Men jag vet inte, jag har inte bestämt mig ännu, sade Åsa tvekande.

- Jo! det är klart vi ska, det är ju drömmen, att stå på scen, spela teater eller sjunga, utbrast Ida, som sökt estetiska programmet med teaterinriktning på gymnasiet till hösten.

- Det blir med piano i så fall, kapitulerar Åsa.

MARCUS FAGERSTRÖM

Mer läsning

Annons