Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång dygnet runt på logen

Annons

- Efter sångträning nästan dygnet runt blir det en stor avlsutningskonsert i kväll, onsdag, på Fredshammars loge, berättar kör- och lägerledaren Ingrid Eriksson.

Årets läger innebär också att sex medlemmar från Ingrid Erikssons ungdomskör i Orsa fått sommarjobb.

- Sextetten är anställd av Orsa kommun under två veckor. De har lärt in alla sånger som förekommer på lägret i förväg. Dess-utom har de, förutom alla andra förberedelser, inrett den rymliga logen med olika temarum, som Afrikarummet, Främre orient- rummet och havshörnan, fortsätter Ingrid Eriksson.

Genom att de sex assiterande körledarna lärt in alla sånger, kan de koncentrera sig på detaljer och finesser när de lär ut sångerna för deltagarna.

Lägret började i liten skala för sex år sedan, då deltagarna på mellan tio och 14 år rekryterades från närområdet.

Numera vallfärdar unga sångfåglar från hela landet till lägret, och i år kombineras sångerna med lite show och dansinslag inför den avslutande konserten.

Under åren har samarbete skett med Georg Riedel, Stefan Nilsson samt grupper från Irland och USA.

- Fördelen med ett läger är att sångintresserade ungdomar får träna sin hobby ostört och koncentrerat. I den allmänna skolvärlden är det inte alltid lätt för sångintreserade att göra sin stämma hörd. Tyvärr är det ofta annat i skolan som prioriteras framför sångträning, säger Ingrid Eriksson.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons