Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra missnöjd med statsministerns svar

Annons

- Han har svarat på ett sätt så det känns som han lika gärna hade kunnat låta bli, nu blev jag mest uppgiven, säger Sandra Jansson.

Sandra Jansson har reagerat på, som hon ser det, en rad orättvisor när det gäller intagningen till olika gymnasieutbildningar. Hon anser att det är ett stort problem att betygen är helt avgörande vid intagningen.

Hon skulle själv vilja utbilda sig till fotograf och utifrån detta gå på någon gymnasieutbildning med mediainriktning.

Är det så att hennes betyg inte räcker till så har hon inte en chans att komma in på utbildningen. Detta trots att hon kan vara mycket lämpad att jobba som fotograf.

Vad Sandra Jansson efterlyser är andra grunder för antagningen till utbildningen. Exempelvis en skriftlig presentation eller ett samtal där den sökande får en chans att presentera sig utifrån andra grunder än de formella betygen.

Hon tror att det på sikt skulle gynna både elever och utbildningen.

Detta förklarade hon i ett brev till Göran Persson och hade en förhoppning om att få ett seriöst svar från statsministern.

Hon fick ett svar, men är tveksam till om statsministern tagit seriöst på det hela, eller om det rent av är så illa att han inte förstått vad hon menar.

I svaret lyfter Göran Persson fram hur viktigt det är för honom att svara på brev från barn. För övrigt råder han henne ett prata med sina lärare om hur hon kan göra för att förbättra sina betyg.

- Han har inte fattat att det inte är mig personligen det handlar om, utan det system som finns i dag, säger Sandra Jansson.

Hon tycker att han som statsminister bör ha kapacitet att fatta vad hon skrivit, eller också har han gjort det och inte vill ta upp frågan.

- Då är det naturligtvis enklare att skriva ett innehållslöst brev och vara lite trevlig.

- Det är positivt att han svarade, men med tanke på svaret var det onödigt, nu känner jag mig uppgiven, summerar Sandra Jansson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons