Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtalsmottagning flyttar

Annons

Samtalsmottagningen flyttar från vårdcentralen Tisken till lokaler vid Vasagatan 8.

- Verksamheten har behov av större lokalytor. Dessutom kommer verksamheten närmare psykiatrin, vilket är bra, säger närsjukvårdschef Jan Fahlén.

Samtalsmottagningen drogs i gång som ett så kallat Dagmarprojekt, ett samarbete mellan landstinget och Försäkringskassan. Det är kuratorer som med behandlingsformer tar sig an personer med lättare depressioner.

- Den här verksamheten ska leva kvar. Snarare är det så att den kommer att utvidgas, säger Fahlén.

Nya läkare

i Svärdsjö

SVÄRDSJÖ. Vårdcentralen i Svärdsjö har gjort klart med två nya läkare. Det är Jan Wallberg och Anna-Marta Stjernberg som återvänder till Svärdsjö vårdcentral. De kommer närmast från Hofors.

Jan Wallberg kommer också att få ett särskilt läkaransvar för särskilda boenden. Han ska arbeta med att utveckla läkarstödet i de särskilda boendena i hela kommun.

Men sämre med

läkare på Tisken

FALUN. Vårdcentralen Tisken dras fortfarande med läkarvakanser. Den senaste i raden att lämna vårdcentralen är Lars Kvist, som flyttar till vårdcentralen Norslund.

Närsjukvårdschefen Jan Fahlén menar att det kommer att behövas en läkarstafettlinje på Tisken under hösten. Men att behovet av stafettläkare totalt sett har minskat i kommunen.

Stulna pengar

lämnades in

FALUN. Under onsdagen fick SE-banken i Falun in sedlar som var färgade och skadade. Man misstänker att de tagits vid ett rån eller liknande.

Inbrott i

Hunsnäs fäbodar

FALUN. Mellan den 12 och 15 augusti var det inbrott i ett fritidshus i Hunsnäs fäbodar, Svärdsjö. Gärningsmännen stal en större mängd mat, en radio, två ryggsäckar och sandaler.

Mer läsning

Annons