Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtalet är i svang i Svärdsjö

Annons

Måndagen den 8 augusti kunde vi läsa i Falu Kuriren om "mobbning i kyrkan" och "konflikter" och att Svärdsjö församling brottas med svåra brister i den psykosociala arbetsmiljön. Eftersom vi inte hade möjlighet att komma till tals i artikeln kommer här några klarlägganden.

Situationen är dock en annan i dag än den som artikeln beskriver. Samtalsklimatet är öppnare och personalgruppen mår nu som helhet bättre.

Åtgärder har vidtagits för att försöka lösa problemen samt att förhindra och förebygga att nya problem uppstår.

Tidigare var den psykosociala arbetsmiljön kraftigt ansträngd. Ett intensivt arbete har pågått och pågår under kyrkoråds och kyrkoherdes ledning. En teambildningsvecka genomfördes i januari 2002 som avstamp till att svetsa samman arbetslaget. En organisationsöversyn har gjorts under 2003 för att klarlägga strukturer och rollfördelningen i arbetslaget.

Personalen har också erbjudits stödsamtal hos företagshälsovården. Personalutvecklingssamtal hålls också regelbundet.

Genom samtal i personalgruppen har också diskussioner förts om vad som är en god arbetsmiljö och hur man kan förebygga kränkande särbehandling och mobbning.

Arbetsgivaren håller på med att i nära anslutning till dessa samtal utarbeta en arbetsmiljöplan och dokument för kränkande särbehandling, rehabilitering och arbetsanpassning, drogpolicy samt en jämställdhetsplan.

Arbetet med arbetsmiljöfrågorna kommer att fortsätta. Samtalet ska ständigt vara i svang!

Personalen i Svärdsjö församling,

Mats Cedergren,

kyrkoherde

Göran Vestlund,

kyrkorådets ordförande

Mer läsning

Annons