Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal om Genvägen - men inget beslut

Annons

Detta med anledning av torsdagens möte i Sundsvall om den sedan två år tillbaka nedläggningshotade, och vid det här laget så omdiskuterade, tågtrafiken under rubriken Genvägen i Bergslagen mellan Dalarna och Värmland.

Förhandlingsparter var Rikstrafiken och Genvägens huvudman, Värmlandstrafik (VTAB), som representerades av vd Lars Bull och utvecklingschefen Per-Magnus Bengtsson. Samtalen ägde rum hos Rikstrafikens generaldirektör Staffan Widlert.

Inför mötet fanns, enligt vad tidningen erfor, en målsättning att delegaternas möte ögon mot ögon skulle kunna utmynna i någon form av förslag till beslut att lägga fram till stryrelsesammanträdet i maj. Så blev det nu inte.

- Nej, men i slutet av månaden kan det vara rimligt att vi börjar se resultatet av de här diskussionerna.

- Vi har sagt att förhandlingarna fortsätter för att beslutsunderlaget ska bli djupare. Bland annat vill vi ha in fler kostnadskalkyler från Värmlandstrafik. Det har vi kommit överens om, säger Hörnvall.

- De har ju lämnat in en hel del material tidigare så nu är det bara fråga om kompletteringar, betonar han.

I övrigt konstaterar avtalshandläggaren att båda parter har arbetsuppgifter som man ska jobba vidare med på respektive håll.

- Visst har vi kommit en bit på väg mot ett beslut och jag tycker att samtalen var mycket konstuktiva. Men därmed inte sagt att vi har givit några löften. Vi får se vart det här tar vägen.

För de många tågpendlarna är det således fortsatt en öppen fråga hur de ska ta sig till och från sina arbeten och studier efter nästa tidtabellsskifte.

Det finns nämligen ingen planering för ersättande trafik med landsvägsbussar om beslutet blir att Genvägen läggs ned.

Tidningen har även varit i kontakt med Värmlandstrafiks vd Lars Bull som dock inte vill kommentera mötet i media.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons