Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal från sexkunder i bordellmål

Annons

Telefonsamtal från kunder spelades upp i domstolen när rättegången inleddes om en bordell i ett solarium i Malmö. Tre kvinnor är mot sitt nekande åtalade för koppleri.

"Vem är det som jobbar? Är det Therese? Jag kommer om en kvart".

Ungefär så korta var många av samtalen till solariet i Malmö som kammaråklagare Mats Svensson använde som bevis när rättegången om bordellhärvan inleddes på måndagen i Malmö tingsrätt. De tre kvinnor som åtalats för koppleri dolde sina ansikten undan fotoblixtarna på väg in i rättssalen.

Den äldsta av de åtalade, en 59-årig kvinna, förestod lokalen i centrala Malmö där det fanns solarium, bastu, bubbelpool och massageverksamhet. Enligt åklagaren erbjöd hon dessutom sexuella tjänster under artistnamnet Therese. Hon hyrde även ibland ut lokalen till en annan kvinna, med artistnamnet Felicia, som enligt åklagaren har erkänt att hon sålt sex i sådan omfattning att hon kunnat ha det som enda inkomstkälla.

Mats Svensson åtalar Therese för koppleri eftersom hon förmedlat kunder till Felicia. Samma anklagelse riktas mot två andra kvinnor, 38 och 43 år, som svarat i telefon och bokat in kunder till Therese och Felicia. Den senare åtalas däremot inte.

I mitten av december 2004 satte polisen in spaning och telefonavlyssning mot den misstänkta bordellen. Fram till den 8 februari 2005 noterades drygt 60 misstänkta sexköpare. Men tjänsterna diskuteras sällan öppet i telefonsamtalen. Omkring 40 av männen har därför kunnat neka och därmed slippa straff för sexköp. Ett 20-tal män har godtagit bötesförelägganden och en har dömts i tingsrätten.

I några av samtalen direkt till Therese, bland annat från en nästan 90-årig kund i Malmö som servades med hembesök, diskuteras däremot de sexuella kontakterna mycket ingående. I åklagarens bevisning ingår även beslagtagen rekvisita som piskor, kondomer och sexiga underkläder. Ändå förnekar Therese genom sin advokat Sven-Erik Ohlsson all sexförsäljning.

Rättegången fortsätter på fredag.

TT

Mer läsning

Annons