Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre än väntat

Annons

Hur mycket dyrare ombyggnaden blir kan inte HSB överblicka ännu. Men Leif Jonsson konstaterar att en hel del överraskningar dykt upp. Det är HSB Dalarnas helägda dotterbolag Dalecarlia Fastighets AB som svarar för upprustningen.

- Skicket är väldigt dåligt och vi har hittat saker som vi inte trodde vi skulle hitta. Vi får byta ut och förändra på ställen som vi inte förväntat oss.

En del väggar är sämre än förväntat, en del golv har fått rivas ut och dåliga bjälklag måste ersättas. Faktum är att Yllefabriks-boden vid Sveatorget är i så dåligt skick att den enligt Leif Jonsson med all sannolikhet riv-its - om det inte varit för de kulturella värdena.

- Ibland ställs de kulturella och ekonomiska intressena mot var-andra.

Åtta lägenheter ska byggas. Han säger att det är möjligt att HSB innan arbetena drog igång skulle ha gjort utförligare undersökningar, men menar att det här är sådant som tyvärr kan hända. Nu görs allt för att man ska vara säker på att det inte uppstår någ-ra problem i framtiden.

Fördyringen ska dock inte påverka hyressättningen, enligt Jonsson, utan den extra kostnaden belastar HSB. Kostnaden har tidigare uppgetts till mellan 8 och 10 miljoner kronor.

Tidsmässigt innebär överraskningarna att den beräknade inflyttningen, som ska ske till sommaren, skjuts framåt med cirka en månad.

- I slutändan blir det en bra produkt, säger Leif Jonsson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons