Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sammanslagning rimlig sparåtgärd

Annons

Svar på Carina Snibbs öppna brev Obegripligt sätt att hantera barn.

Som du säkert känner till är kommunens ekonomi ansträngd och prioriteringar måste ständigt göras. Inför budget 2004 gjordes därför överväganden om vilka besparingar som skulle kunna göras för att få så liten negativ inverkan som möjligt på verksamheten.

Eftersom det har visat sig att barnomsorgen utnyttjas i väldigt liten utsträckning under juli månad var det rimligt att föreslå en sammanslagning av verksamheterna under några veckor för att minska kostnaderna.

Beslutet att ha ett begränsat öppethållande av förskolorna i Hedemora kommun under tre veckor, fattades av kommunfullmäktige den 18 december 2003 som en del i budgetbeslutet för 2004.

Ett minskat öppethållande under semesterperioden innebär naturligtvis en sämre service till föräldrar och barn, men den politiska bedömningen är att det ändå är att föredra jämfört med andra föreslagna sparåtgärder.

Under de tre veckor som Stallgården är den förskola som har öppet i centrala Hedemora, kommer cirka 20 barn att finnas på plats. Personaltätheten är väl dimensionerad och personal från olika förskolor finns för att barnen ska känna sig trygga.

Ansvarig rektor för varje förskola har haft uppdraget att planera för att barnen introduceras på lämpligt sätt för att barnens trygghet på bästa sätt tillgodoses.

Om du upplever att det ändå inte fungerat för dig och ditt barn beklagar jag detta.

Sammanslagningar av för-skolor och fritidshem under semesterperioden är inget nytt påfund vare sig i Hedemora eller i andra kommuner (även om det var länge sedan det skedde i Hedemora).

Den erfarenhet vi har är att kommunen har kunnat erbjuda en bra verksamhet som varit uppskattad av barn och föräldrar.

Min övertygelse är att den förskoleverksamhet vi erbjuder på Stallgården är av hög kvalitet och min förhoppning är att också du och ditt barn kommer att uppleva det.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till mig.

Torgny Karlsson

biträdande barn- och grundskolechef

Mer läsning

Annons