Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma rättigheter

Annons

Som medlem i en bostadsrättsförening, har alla medlemmar samma rättigheter men också samma skyldigheter. Detta glöms ofta bort, tycker jag.

En del medlemmar med många år på nacken, kan lätt bli "Herre på täppan" och tycka sig kanske ha fler eller andra typer av rättigheter, än de som är mer nyinflyttade har.

De som bott bara tio år i föreningen har samma rättigheter som de som bott både ett år och 20 år. Det tål att tänka på.

När man betalar hyran i en bostadsrättsförening, är man inte bara ägare till bostaden utan medlem i just en förening. En medlem med rättigheter - men också skyldigheter.

Således, så ska även "gamla" medlemmar rätta sig efter de regler som gäller för andra, och rätta sig efter de överenskommelser som finns. En "gammal" medlem, är ingen envåldshärskare. Bor man i ett flerfamiljshus, ska man se till, att ens grannar har tyst och lugnt för sömn åtminstone åtta timmar per natt kontinuerligt.

Ska man ha gäster och festligheter, bör man nämna det innan för grannarna - åtminstone då det gäller vardagar. Det säger väl sunda förnuftet.

Men en del "gamla" medlemmar anser sig tydligen stå över denna regel, och anser sig bestämma själva. (Kanske borde de bo i eget fristående hus i stället?)

Skulle någon "yngre" medlem - råka påpeka något en endaste gång, så blir man inte nådig mot den. Då ska den "straffas" med sura miner och skvaller.

MEDLEM - MED RÄTTIGHETER MEN TILLIKA SKYLDIGHETER

Mer läsning

Annons