Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma läge i ladan

Annons

Väsman Invest äger fortfarande "Grangärdeladan", eller industrihuset i kyrkbyn. Kjell Nyquist, vd, säger dock att man är intresserad av att diskutera att sälja om någon intressent ger sig till känna.

Väsman Invest blev ägare av fastigheten våren 2004 som en följd av konkursen för whiskyföretaget Lodhian Distillery, som Väsman Invest ägde till en del. Enligt Nyquist köpte whiskyföretaget fastig-heten av kommunen för cirka 540000 kronor men om en försäljning i dag skulle inbringa en liknande summa är det förstås ingen som vet.

Vad gäller hyresgästerna har det i stort sett inte hänt något nytt sedan NLT senast skrev om fastigheten, i februari 2006.

Fastigheten är uthyrd till ungefär två tredjedelar och hyresgästerna är Dubbning och Däck i Grangärde AB, kom-munens tekniska kontor, Marianne Nåhem som driver ett företag i hälsobranschen och jobbar som konsult samt holländaren Geert Dollevoel som har ett byggföretag.

-Delar av resterande lokaler använder vårt eget företag Euro Spray, som lager för sina pumpflaskor. Så vi kan väl säga att vi håller ett antal småföretag i Grangärde med husrum, säger Kjell Nyquist.

Väsman Invest, med säte i Ludvika, grundades i februari 1991. Bakom bolaget står stiftelsen Ludvikafonden som bildades i juni 1990. ABB och staten satsade vardera 15 miljoner kronor i fonden. Väsman Invest fick de 30 miljonerna i startkapital och bolagets uppgift angavs vara att "stödja expansion i befintliga företag samt medverka till nya företag i regionen".

I Väsman Invest arbetar två personer. Bolaget äger Väsman Invest Laserteknik AB (Vilas) med nio anställda, Tratech med tre anställda samt Resurs 55 AB och Euro Spray AB som för närvarande inte har några anställda. Dessutom äger man 15 procent av Leax Components AB med 60-talet anställda.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons