Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samling för båtens plats på Dalälven

Annons

Vem ska äga kyrkbåten? Är byarna det bästa alternativet? Ska roddsträckan kortas i Leksand så att publiken får se mer av loppet - eller kan en storbilds-tv lösa det problemet?

Ska kyrkbåten ros för att det är roligt, för att vinna tävlingar eller för att ta tillbaka sin naturliga plats på älven? Går de tre inriktningarna att förena?

Frågorna var många - svaren än så länge färre - men att engagemanget för kyrkbåtsrodd lever kvar i Leksand råder det inget tvivel om.

Kyrkbåten är en stark symbol för Leksand. Kommunen ger gärna bort små miniatyrbåtar till gäster och båten är det första som möter besökare vid södra rastplatsen längs riksväg 70. Båten är även symbol för Företagarföreningen som ofta framhåller vikten av att "ro åt samma håll".

Nu gäller det för Kyrkbåtsföreningen, roddarklubbarna runt om i kommunen, Norets byalag, skolan, Företagarföreningen, kyrkan och övriga engagerade att vidareutveckla de idéer som väcktes vid mötet.

Ytterligare en träff är redan inbokad och Kyrkbåtsföreningens ordförande Lars-Erik Rönnkvist är mycket optimistisk.

- Vi kanske inte hinner genomföra så många idéer till årets Kapprodd, men det känns redan mycket positivt.

- Det absolut viktigaste är att kapprodden blir kvar, och om fem år hoppas jag att trenden är uppåtgående för såväl sporten som kyrkbåten i allmänhet.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons