Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlar in namn i protest mot boende

Annons

- Det stämmer att vi har gått runt med listor. Folk har varit väldigt villiga att skriva på att vi är emot det särskilda boendet. Nästa alla i byn är emot. Vi är tre personer som gått runt med listor, vad jag vet om, säger en kvinna i Saxdalen.

Kvinnan vill vara anonym men hoppas att social- och utbildningsförvaltningen ska lyssna på missnöjesförklaringen.

-Det drar med sig så mycket skit. Vi trodde först att det var nolltolerans som gällde för missbrukarna men så är det inte. Vill de ha sprit får de köpa - då förstår man att det blir problem. Och ska de ha tag i knark så stjäl de. Vi vet att det blir problem. Klart att folk blir oroliga!

På torsdag kväll förra veckan träffades representanter för social- och utbildningsförvaltningen och personer som bor i Saxdalen.

Utvärderaren Anne-Marie Mohlin och avdelningschef Eva de Marothy, på individ- och familjeomsorgsavdelningen, var båda närvarande men vill inte svara på frågan vad som hände under mötet. De hänvisar till ordförande Ulla-Britt Mikaelsson i social- och utbildningsnämnden.

- Vi sade samma saker som sades på första mötet, det i Folkets hus, säger Ulla-Britt Mikaelsson.

- De framförde sina synpunkter och vi framförde våra. Mer kan jag inte säga.

Ordförande i Saxdalens byalag, Evy Andersson, var en av de närvarande på mötet i torsdags:

- I princip fick vi samma information som tidigare. Men vi har nog fått mera kött på benen den här gången, säger Evy Andersson.

Hon berättar att en arbetsgrupp med Saxdalsbor bildades strax efter det informationsmöte som hölls i Folkets hus och att när den arbetsgruppen träffades under söndagen avslutades den.

- Vi har avslutat uppdraget eftersom vi har slutfört uppgiften. Föresatserna var att ha kontakt med social- och utbildninsförvaltningen.

-Att samla in namnunderskrifter var en av uppgifterna.

-Med hänsyn till att vi ska styrelsemöte i byalaget nu under veckan så kan jag inte säga mer för tillfället, säger Evy Andersson.

Hon berättar att ungefär 250 namnunderskrifter har samlats in.

- Det bor ungefär 750 personer i byn. Byn är alltså delad i frågan, säger Andersson.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons