Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhalls verksamhet koncentreras till Östnor?

Annons

- I och med sammanslagningen av FM Mattsson och Mora Armatur kommer lokaler att frigöras vid Mora Armatur och vi förhandlar om att hyra in oss på 2 000 kvadratmeter. Det ser mycket lovande ut och i så fall kan vi flytta redan till hösten, berättar Björn Alm, Samhalls dist-riktschef i Mora.

Samhall strukturerar samtidigt om sin verksamhet.

- Samhall växer inom tjänstesidan och har som strategi att arbeta med service och tjänster, både åt kommuner och åt det privata näringslivet. Det är inom den sektorn vi hittar flest jobb för funktionshindrade, säger Björn Alm, som bland annat tänker inleda diskusssioner med Mora kommuns socialtjänst om att sälja tjänster inom äldrevården, exempelvis vad gäller matdistribution, städning i hemmen, tvätt med mera.

Till exempel hoppas han kunna inrymma ett kyllager i Östnor för mat aom lagas i Sala.

- Redan idag distribuerar vi mat från Sala till Idre, Särna och Malung och hoppas kunna utveckla den tjänsten till fler kommuner i distriktet.

- Vi hoppas också kunna få ut vår personal till meningsfulla jobb på företagen. Jag upplever att det finns en stor förståelse för arbetshandikapp idag, säger Björn Alm.

I Mora arbetar idag cirka 110 funktionshindrade personer inom Samhall. Totalt i Alms distrikt, som geografiskt sträcker sig från Gagnef i söder till Idre i norr, arbetar 425 personer inom Samhall, fördelat på tre arbetsområden.

- Vi har möbelindustri i Orsa och Älvdalen, mekanisk industri i Vansbro, service och tjänster i Mockfjärd och Malung och i Mora och Rättvik i stort sett bara service och tjänster.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons