Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Samhället måste bättre anpassas för människan"

Annons

Under 2000-talet har stressrelaterade problem blivit den överlägset vanligaste orsaken till att folk sjukskriver sig. Samtidigt står det klart att en stor del av de som fortfarande arbetar också mår dåligt.

-Oroväckande många lider av utmattningssyndrom och är på gränsen till utbrända. Deras arbetsförmåga är kass, säger stressforskare Thomas Ljung.

Han har just bytt en chefstjänst vid Stressmedicin i Västra Götaland mot Falun där han anställts som forsknings- och utvecklingschef vid GävleDala Företagshälsa på regementsområdet. Med sig har han åratal av forskning om olika stressreaktioner och stressrelaterad ohälsa.

-Nu är mitt stora uppdrag att gå från "knowing" till "doing" och driva forskning som ger oss kunskaper om hur folk ska må bra på arbetet och hålla i längden. Det är verkligen en nytändning för mig att få ta i de här frågorna, säger han.

I grunden är stress något gott - det ger ökad uppmärksamhet, ökad blodtillförsel till hjärnan och skelettmuskulaturen, ökad hjärtfrekvens och högre blodtryck - livsviktiga reaktioner för en stenåldersmänniska som anfalls av en vild björn.

-Vi fungerar på samma sätt än i dag, men nu är det inte björnarna som stressar oss utan räntorna, ekonomin, elaka chefer eller ett tråkigt jobb, säger Ljung.

Problemet är att dagens stress är mer långvarig och att det ofta är svårt att få utlopp för sina stressreaktioner. Utsätts man för ofta och för länge så är risken stor att man blir sjuk.

Enligt Ljung har stress blivit ett allt påtagligare problem under de senaste tio åren och han menar att människans stressystem inte är avpassat för dagens livsstil.

-Stressen i samhället är ingen naturlag utan något som har förändrats rätt snabbt. Nu måste vi börja bygga ett samhälle som är bättre anpassat för människan, säger han.

Att äta sunt, sova ordentligt och hålla kroppen i fysisk trim är bra, men inte tillräckligt. Enligt Ljung måste de stora förändringarna göras på samhälls- och kanske främst arbetsplatsnivå.

-Arbetsgivaren måste ta större hänsyn till att det är människor de har att göra med. En känsla av sammanhang är oerhört viktig, där de anställda upplever att arbetet är begripligt, hanterbart och meningsfullt, säger Ljung.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons