Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhallarbeten i norra Dalarna tryggas

Annons

Partille får dra ett tungt lass i den omstrukturering som nu pågår inom Samhall.

Enligt det bud som ligger ska företagsledningen i en arbetsgrupp, tillsammans med facket, försöka hitta nya arbetsuppgifter till de 180 som berörs. Personalen kommer att erbjudas jobb i andra anläggningar inom Göteborgsområdet samt övriga Samhallsfabriker.

Sven-Erik Lindh är noga med att påpeka att den planerade flytten kommer att genomföras först till årsskiftet.

- Orsa och Älvdalen är en gemensam resultatenhet, och blir volymökningen genomförd enligt planerna så stärks tryggheten för verksamheten i bägge orterna.

Det som produceras i både Partille och Älvdalen/Orsa är för tillfället sängar åt IKEA, fast av olika modeller.

I dag har fabriken i Älvdalen en omsättning på cirka 17 miljoner kronor.

- Med den volymökning som är föreslagen, kommer omsättningen att hamna kring 25-30 miljoner kronor med den nya sängen.

Nu arbetar drygt 50 personer vid fabriken i Älvdalen, men det är ännu för tidigt att spekulera i nyanställningar vid en genomförd volymökning.

- På sikt är det inte uteslutet med personalökningar, men merparten av ökningen är tänkt att klaras med rationaliseringar i produktionen, säger Sven-Erik Lindh.

Även om den nu aviserade volymökningen ligger ett år framåt i tiden, så kommer det att hända saker vid Orsafabriken redan nu i mars.

- Beslut togs i höstas att byta ut lacklinjen, vilket nu är genomfört. Dessutom ska vi ska bygga till större golvytor för packeteringsavdelningen, utlastning och kontorsdel. Samtidigt sker investeringar i en rationellare maskinpark för att klara de ökade volymerna, säger Lindh.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons