Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samförståndsgrupp i Svärdsjö

Annons

En del tycker att det vore bra med ett medborgargarde i Svärdsjö- men det är nog inte lösningen på ungdomsgängens vandalisering av allmän och privat egendom, trakasserier med mera.

Enligt uppgift är Falupolisens ungdomsgrupp, bestående av välutbildade och handplockade poliser, inkopplade sedan länge. Deras uppgift är att samarbeta med skola, föreningsliv, föräldrar och ungdomar och få slut på ofoget, men inget påtagligt har hänt.

Ungdomarna uppfattar dem som en papperstiger och bryr sig inte. De vill leva efter egna normer, som oftast inte överensstämmer med vad som gäller i samhället i övrigt.

Parallellt med ovan nämnda gruppering kanske man skulle pröva en Svärdsjögrupp bestående av tre ungdomar, som de själva väljer och tre vuxna. Varför inte en före detta värsting, som vet hur de unga resonerar, och som nu är väl etablerad i samhället? Signaturen föreslår pastor Råsmark som ledare för gruppen. Inte för att han är präst utan för att han är väletablerad i Svärdsjö, är en orädd person, som vågar pröva okonventionella metoder i umgänget med sina medmänniskor.

De båda grupperingarna kan väl sedan tillsammans försöka sy ihop en meningsfull fritidssysselsättning, som kanaliserar ungdomarnas överskottsenergi.

Det kan väl vara värt ett försök, men det är bråttom. Snart är sommarlovet här igen med allt vad detta innebär.

Fair play

Mer läsning

Annons