Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Samband mellan skoter- och lastbilsstöld"

Annons

- Sambandet mellan skoterstölderna i Norrvik och att vår stora lastbil var på drift är klockrent. De som stal skotrarna hade dragit dem över en dyngstack och när vi fick tillbaka lastbilen kände vi hur det luktade hästskit inne i skåpet, säger Nils-Erik Larsson på Esstvätt i Saxdalen.

För en tid sedan kunde tidningen meddela att okända personer hade "lånat" före-tagets 14-tons Volvo 614 för en mystisk nattlig transport på cirka 15 mil. Efter avslutat arbete ställdes lastbilen tillbaka utanför tvätterilokalerna.

I det läget hyste Larsson misstankar om att lastbilen använts i samband med en större kupp med tungt och skrymmande stöldgods. Nu anser han att den teorin är besannad.

Bara några dagar senare upptäckte maskinhandlaren Per-Johan Carlsson i Norrvik att två snöskotrar, som lämnats in för revision, hade försvunnit. Han lade samtidigt märke till att det var nedtrampat genom den närbelägna hagen och gödselstacken och att stängslet hade klippts upp på två ställen.

En annan faktor som tyder på att skotrarna har fraktats i tvättbilen är märken på flakgolvet.

- På en skoter är det skidor av stål fram och de har sett märken av dessa inne i lastbilen, säger Carlsson som hoppas att de stulna skotrarna ska komma tillrätta.

På Ludvikakriminalen betraktas uppgifterna ovan som intressanta och att de kan föra den pågående förundersökningen framåt.

- Det här är värdefulla uppgifter för polisen och vi vill gärna att de (Larsson och Carlsson) tar kontakt med oss, säger tillförordnade utredningschefen Jan-Olov Källström.

GIA går fortsatt rekordbra

Halvårsbokslutet för i år visar att GIA sålde för 103,9 miljoner i år jämfört med rekordårets 87,3 miljoner. Vinsten är 3,7 miljoner jämfört med rekordårets halvåsresultat på 1,3 miljoner.

Budgeten för 2004 är högre än 2003 års.

- Försäljningen under 2004 förväntas ligga på en nivå något under budget men med en stark orderingång under året ser vi ändå positivt på utvecklingen, skriver vd Roger Karlsson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons