Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete säkrar Björbojobb

Annons

Gunnar Eljas, vd i och ägare till Björbo Bil, är övertygad om att samarbetet med Bilmetro är bra för Björbo.

- Alternativet hade varit att säga upp en del av personalen, vilket jag skulle ha upplevt som ett stort nederlag, säger han och fortsätter:

- När vi fråntogs möjligheten att sälja Toyota valde vi att satsa på nybilsmärket Kia. Men för att få lönsamhet i verksamheten måste vi i en ort som Björbo ha försäljning av kompletterande märken.

Uppgörelsen mellan de båda företagen innebär att Bilmetro tar över Kia-agenturen i Björbo.

- För oss innebär det en bra möjlighet att marknadsföra oss i Västerdalarna och samtidigt kunna hänvisa våra kunder till en ny servicepunkt. I Björbo kommer vi att erbjuda nybilsförsäljning och service av Volkswagen, Skoda och Kia, säger Stig Sellfors, direktör för Bilmetro i Dalarna, och tillägger att uppgörelsen stärker företagets marknadsposition i länet.

Gunnar Eljas, som tillsammans med försäljaren Olle Hansson övergår till anställning i Bilmetro, var bara 18 år när han i början av 1960-talet började sälja bilar för Bil & Buss i Ludvika. Efter en lysande karriär som försäljare och företagare i bilbranschen med verksamhet i Falun, Borlänge, Hedemora, Ludvika och Björbo sluter han nu cirkeln.

- Det känns som en utmaning att efter så många år åter få möjlighet att sälja det varumärke som inledde min resa i bilbranschen, säger Gunnar, som ska ha säljansvaret i Björbo och ansvara för transportbilsförsäljningen vid Bilmetro i Falun, där även äldste sonen Fredrik blir verksam.

Bodil Eljas, Gunnars maka, övertar vd-jobbet i Björbo Bil, där parets yngste son Olle sedan tidigare arbetar med administrativa uppgifter.

Mer läsning

Annons