Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete mellan s och v?

Annons

Tillsammans med vänstern kan socialdemokraterna få majoritet i kommunfullmäktige. Så var det också efter förra valet men då blev det inget samarbete eftersom parterna inte kom överens om vem som skulle ha posterna som vice ordförande. S hävdade att oppositionen skulle besätta de posterna vilket v inte ansåg. Genom en valteknisk samverkan med centern så fick centerpartiet tillsätta vice ordföranden i nämnder och styrelser.

- Det politiska klimatet blir bättre om oppositionen är delaktig, förklarar socialdemokraten Per Månsson. Vänstern tar inte strid om detta så de borgerliga partierna får väl komma överens om vilka som ska bli vice ordföranden.

Varken socialdemokraten Per Månsson eller vänsterns Anders Gyllenvåg vill säga någonting om detaljerna i förslaget till samarbete förrän vänstern har haft sitt möte och godkänt eller förkastat det.

Gyllenvåg framhåller att det politiska innehållet är viktigast men han medger att representationen i olika nämnder diskuterats. Det är väl rimligt att anta att s får överlåta några ordförandeposter till v om partierna ska samarbeta.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons