Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete bättre än konkurrens

Annons

Svar till signaturen "Ryttare med större visioner", 19/8:

Konkurrens kan nog många gånger vara bra, men jag håller ändå samarbete högre. För att bedriva en tävlingsverksamhet värd namnet, krävs numera mer eller mindre två ridhus, gäststallar, servering av riktig mat, dusch, boende - ja, listan kan göras lång. Detta är svårt för såväl Ludvika som Smedjebacken att försöka få till det på egen hand.

I Ludvika står för närvarande ett 30-tal personer i kö för att börja rida.

Det är förstås möjligt att Smedjebacken kan konkurrera ut Ludvika på sikt, men då kommer ni stå med samma problem som Ludvika gör redan nu - en för liten anläggning. Och vem har vunnit något då?

Att hästcentret borde ligga i Räfsnäs beror givetvis på att det redan finns en väl fungerande anläggning här som med en del utbyggnader kan bli ett konkurrenskraftigt hästcentrum. Att Smedjebacken borde gå in och bidra till detta kan motiveras av att kommunens invånare i snart 20 års tid utnyttjat anläggningen utan att kommunen visat något intresse av att bidra till detta.

Dessutom är Räfsnäs läge, nära Smedjebackens kommun, något som även kommer att gynna Smedjebackens näringsidkare.

Vad gäller kvalitetsmärkning av ridskolor, är det faktiskt så att det endast delas ut till ridskolor med instruktörer som har riktig utbildning - något som långt ifrån alla ridskolor kan ståta med.

Om Du tänker på det, så inser Du att idén är god.

Tyvärr kommer det nog aldrig bli verklighet så länge människor låter sej styras av prestigetänkande.

RYTTARE MED VISIONER

Mer läsning

Annons