Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbeta eller separera

Annons

Högskolan Dalarna borde snarast se om sina rutiner vad gäller studenter som ska ta sin examen. Tack vare skolans brister har jag missat aktiviteterna som hör till examen.

Detta känns inte så roligt, då man sannolikt bara tar en examen från högskolan en gång i livet, och dessa aktiviteter är ett avslut på högskoletiden och all möda man lagt ner på sina studier.

Det fungerar som så att Högskolan skickar en lista till kåren i början av terminen med alla studenter som ska ta examen. Sedan skickar kåren ut ett informationsbrev om examensaktiviteterna till alla studenter på listan.

Men jag fanns inte med på listan, fast jag gick min sista termin hösten 2006 och skulle ta examen.

Vad berodde det på? Jo, sannolikt på att jag läste mina sista 20 poäng som fristående kurs vid högskolan i Borlänge.

Då mitt program är vid Högskolan i Falun, fanns inte jag registrerad i Falun min sista termin. Alltså fanns inte jag på någon lista.

Detta är en enormt dålig stil och brist på bra rutiner, ska man missa sin examen bara för att man läser en kurs i Borlänge? Framför allt då Högskolan Dalarna i Borlänge och Falun är en och samma Högskola.

Bättra ert samarbete vad gäller elevregistreringar och rutiner eller separera till två enskilda högskolor. Ni fungerar bevisligen inte som en och samma. Så här får det inte gå till.

Tack så mycket Högskolan Dalarna för att jag har missat en viktig del av min examen som jag har kämpat för i tre år!

BESVIKEN KARIN

Mer läsning

Annons