Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salfråga på återremiss

Annons

De styrande politikerna tycks ha svårt att komma till skott för att ersätta den gymnastiksal som brann ner vid Blomsterbäckens skola för drygt ett år sedan. Nu blir frågan ytterligare minst en månad försenad.

Det råder delade meningar, bland annat mellan barn- och utbildningsnämndens majoritet och kommunstyrelsens arbetsutskott. Barn- och utbildningsnämnden har i ett par omgångar förordat att hallen ska byggas upp igen vid skolan, större än den gamla men ändå knappt halvstor om man jämför med en sporthall med fullstora mått.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har i stället förordat att en del av hyreshusen i kvarteret Fällen ska göras om till gymnastiksal. Den skulle ligga på gångavstånd från skolan och det krisdrabbade kommunala bostadsbolaget Malungshem skulle bli av med ett tiotal av alla 170 outhyrda lägenheter.

Men kommunstyrelsen var ändå inte övertygad om att det här är rätt beslut. Alla partierna i styrelsen enades om återremiss för att ytterligare utreda ekonomin kring bygget.

Att en gymnastiksal i Fällen blir dyrare för skolan är klart. Men riktigt lika glasklart är det uppenbarligen inte hur en sådan satsning skulle påverka dels Malungshem och dels kommunen som en koncern.

Den frågan ska nu utredas av kommunchefen Eric Wickes och i stället för fullmäktigebeslut i maj har man nu siktet inne på ett beslut i juni.

Men det är inte bara ekonomin som ska granskas. Tom Martinsson (m) och Pär Kindlund (c) vill samtidigt ha undersökt ekonomin för en ny idé kring mötesplats Malung. Det skulle bli en bantad version som går ut på att man bara skulle bygga en sporthall, delbar med vikvägg, inne i Fällenområdet, utan att ta några hyreslägenheter i anspråk.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons