Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälens brandmän ratar åtgärdsförslag

Annons

- Vi får ju oacceptabla försämringar. Dessutom är en del av kommunens förslag ett rent slöseri med pengar, säger brandmännens talesman Henrik Nilsson.

-I stort sett det enda positiva är att våra problem i alla fall tas upp i dagen sedan vi blivit nonchalerade i flera år. Men det enda rätta är att bygga en ny brandstation och slå fast ett datum, förslagsvis om två år, då den ska stå klar.

Brandgaraget i Tandådalen har varit alltför trångt för räddningstjänstens maskinpark.

- Nu flyttar man bort bandvagnen härifrån, men den behöver vara här om vi ska ha möjligheter att göra ett fullgott jobb. Dessutom har man tagit ifrån oss den lilla utryckningsbilen, och den är vi beroende av för att kunna sköta ordinarie jobb samtidigt som vi har jour i räddningstjänsten, säger Henrik Nilsson.

Han är också tveksam till kommunens planer på att hyra baracker som omklädningsrum utanför brandgaraget. Det skulle kosta cirka 100 000 kronor om året.

- Det är ett rent slöseri med pengar. Det vore bättre om man tog dessa pengar och skaffade ett tält där vi tills vidare kan ställa upp de fordon som inte får plats i garaget.

- När det gäller dusch- och omklädningsmöjligheter kan vi säkert stå ut med den rådande situationen ett tag till, även om den inte är bra. Kommunen borde istället bestämma ett datum när en ny brandstation som uppfyller kraven ska vara klar, säger Henrik Nilsson.

Brandmännen i Sälen tycker att de blir nonchalerade gång på gång.

- Kommunikationen fungerar dåligt, och det är inte bara den livsviktiga rökdykarradion som är dålig. Inte ens vår egen förvaltningsledning kommunicerar och diskuterar med oss. De borde ta del av våra synpunkter och idéer för att lösa problemen här på brandstationen, menar brandmännen i Tandådalen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons