Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälenrånet aktuellt igen

Annons

Under natten greps fyra personer av polisen efter ett stort polispådrag, men ingen av dem kunde direkt knytas till Sälenrånet.

De fyra som då greps är fortfarande aktuella. De är i varje fall inte avförda från utredningen, bekräftar polisinspektören Anders Carlsson vid våldsroteln i Borlänge, som just nu håller i utredningen.

- Det tillkom en del nya uppgifter förra året som gör att vi tagit upp utredningen igen och vår förhoppning är att vi så småningom skall kunna lösa det här rånet säger polisinspektören Anders Carlsson.

Rånet mot Högfjällscenter skedde strax efter halv tre på natten och fyra personer som misstänktes ligga bakom rånet greps också under natten men blev sedermera släppta då bevisningen var alltför svag. Några pengar hittades aldrig och inte heller den silverfärgade Volvo 740 som var aktuell i sammanhanget och som vid råntillfället hade setts åka iväg i hög fart efter fjällvägen.

Mycket tydde på att Sälenrånarna väl kände till rutinerna och att de planlagt kuppen noggrant.

I lokalerna där man satt och räknade pengar efter det anläggningen stängt fanns vid tillfället sju anställda.

Rånarna, som var maskerade, och beväpnade, tog sig in genom en bakdörr som inte var helt stängd. Rånet gick snabbt och trots att det fanns många polispatruller i området och fyra personer i ett inledningsskede greps av polisen har rånet blivit ouppklarat.

- Men vi har nu arbetat med den här utredningen sedan i höstas och de fyra som då greps och misstänktes är inte avförda från utredningen. Vi arbetar på bred front och utesluter inte någonting i det här läget säger polisinspektören Anders Carlsson.

Enligt uppgift samarbetar polisen Dalarna också med andra polisdistrikt i den här utredningen och förhoppningen är att det samarbetet skall ge resultat framledes så att man kan lösa Sälenrånet.

Polisinspektören Anders Carlsson vill inte gå in på vilka nya omständigheter som finns som gör att man nu är mer hoppfull än tidigare om att kunna gripa de skyldiga.

Men klart är att man senaste halvåret fått in uppgifter som gjort att utredningen förts framåt. Bland annat gäller detta viss teknisk bevisning.

- Vi har inte på något sätt gett upp utan vår förhoppning är att vi kommer att kunna lösa det här rånet i Sälen så småningom, säger polisinspektören Anders Carlsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons