Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälenföretag startar eget

Annons

Han räknar med att det finns 250 till 300 företag i det aktuella området. Turismintressenter har lyckats samla cirka 100 av företagen. Sälenföretagarna har hittills under sitt första år fått cirka 40 medlemmar, men målet är att få med merparten.

Den nya företagarföreningen är tills vidare ett komplement till Företagarna i Malung-Lima-Sälen, med att bli en självständig förening.

- Namnet Sälenföretagarna är valt med tanke på att Sälen är ett känt namn i Sverige, men jag vill understryka att verksamhetsområde sträcker sig från Transtrand upp till Sörsjön, säger Nathansson.

Sälenföretagarnas främsta uppgift är att på lokal nivå verka för att öka lönsamheten för företagen i området och att bli en stark röst i kontakten med kommunen.

Föreningen ska också vara ett nätverk för att öka samarbetet mellan medlemsföretagen.

Många av turistföretagen i trakten är helt inriktade på vintersäsongen. Sälenföretagarna vill arbeta för att utveckla även sommarturismen. Olnispaprojektet, tidigare med Speldosa med Björn Skifs och numera sommarshowen Diggiloo, har inneburit ett rejält avstamp för sommarturismen i Sälen under 2000-talet, men det finns mer att göra.

Föreningen ska också arbeta med den egna närmiljön för att bygdens bofasta ska trivas och helst bli fler samt att skapa ett samhälle med service som fungerar. Kort sagt - skapa ett mer attraktivt centrum i Sälen.

Här pågår bland annat arbetet i en särskild kommitté med att få en riktig sporthall i Sälen, dels för skolans behov och dels för fritidsaktiviteter och arrangemang som kräver en större lokal.

Kravet på utbyggnad av Centrumhuset i Sälen är också aktuellt.

- Det känns att det finns ett stort engagemang bland människorna här så jag är förhoppningsfull, säger Henrik Nathansson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons