Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde knark till ungdomar

Annons

Polisen i Avesta hade fått indikationer på att det fanns mycket narkotika i omlopp ute på stan. Det var ungdomar i 20-årsåldern som drogade sig på amfetamin och cannabis. Många flickor provade även ecstasy och annan narkotika i tablettform.

Dalapolisens narkotikarotel hade fullt upp på andra håll i länet så Avestapolisen fick arbeta på egen hand. Ibland med hjälp från andra stationer.

Under hösten förra året började man ringa in en 29-årig man skriven på en adress i Avesta, men boende nära järnvägsstationen i Krylbo där han hade sitt grossistförråd med knark.

När polisen slog till mot bostaden i Krylbo den 29 januari och gjorde husrannsakan på åklagarens order påträffades en anteckningsbok som visade att 29-åringen från den 1 oktober 2002 till den 29 januari i år hanterat 1,1 kilo cannabis, 284 gram amfetamin och tre olika sorters tabletter, varav 150 stesolid, 50 sobril och 10 ecstasy.

Han har tjänat 49 450 kronor på försäljningen av amfetamin och cannabis. Alla affärer bokfördes.

Flera ungdomar har hämtats till förhör och polisen har gjort husrannsakningar hemma hos dem där man hittat mindre mängder för eget bruk.

En ung man kom självmant till polisen och berättade att han också köpt knark av försäljaren i Krylbo.

- Utredningen fortsätter och vi kommer att ta fler efterhand.

- Fler personer kommer att åtalas för narkotikabrott i den här härvan, säger chefsåklagare Christel Anderberg i Falun.

Hon berättar att det handlar om en stor härva där inte alla kommer att åka fast.

- Vi har bara skrapat på ytan. Hade polisen haft tillräckliga resurser kunde man ingripit på ett tidigare stadium och fått fast fler, säger Christel Anderberg.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons